Uren factureren

In dit artikel leggen we uit hoe u uren kunt factureren in combinatie met de module ‘Facturatie’.

Uren registreren

In ons artikel: Uren inboeken, heeft u kunnen lezen hoe u een urenregistratie aanmaakt. Hierin staat ook dat u deze registraties wel- of niet ‘facturabel’* kan maken.

*Een ‘facturabele’ urenregistratie houdt in dat op basis van deze registratie een (concept)factuur gemaakt kan worden.

Urenregistraties overzicht

Let op! De urenregistraties kunnen alleen door beheerders (urenmanager) met de module ‘Urenregistratie’ en ‘Facturatie’ worden gemaakt.

Hieronder vindt u het stappenplan terug om dit te kunnen doen:

1. Ga naar menu item ‘Urenregistratie’, ‘Alle urenregistraties’,
  2. En naar het tabblad ‘Urenregistraties Overzicht',
  3. Maak een selectie van alle urenregistraties die u wilt factureren, klik dan op ‘Maak concept factuur’, bevestig daarna deze actie met ‘Ja’,
  4. Kies bij de medewerker of voor alle medewerkers een bijpassend product / dienst wat u voor de facturatie wilt gebruiken.
  5. In het scherm ‘Factuur nieuwe/bewerk’ kunt u de factuur naar wens aanpassen, onder tabblad ‘Bijlagen’ vindt u een ‘Bijlage urenoverzicht’ bestand waarin de urenregistraties die u had geselecteerd zijn meegenomen,
  6. Indien u klaar bent kunt u deze factuur ‘Opslaan en sluiten’ en/of versturen richting uw klant.

In het ‘Urenregistraties overzicht’ komen de verwerkte urenregistraties naar voren met een verwijzing naar het ‘Factuurnummer’ van de gegenereerde factuur.

Facturatie instellingen

De bijlage ‘Bijlage urenoverzicht’ kunt u (beperkt) aanpassen naar eigen smaak. Dit doet u onder menu item ‘Urenregistratie’ gaat u naar ‘Instellingen’. Vervolgens vindt u onder tabblad ‘Facturatie instellingen’ de mogelijkheid de bijlage te bewerken met de volgende opties:

• Kies een formaat: de bijlage voor de urenrapportage kan zowel in portrait als landscape formaat worden gegenereerd,
  • Marge (links, rechts, onder en boven): met marges bepaalt u de ruimte van de rand tot de inhoud van de bijlage. De marges worden opgegeven in inches. 1 inch = 2.54 centimeter. Voer dus de waarde 1 in als u 2.54 afstand wilt bereiken,
  • Achtergrond: met ‘+ Upload achtergrond’ een .pdf bestand als achtergrond toevoegen aan deze bijlage.