Producten importeren

Heeft u al uw producten in een ander programma staan, of houdt u al uw producten bij in Excel? In dit artikel leggen we uit hoe u deze producten (of diensten) kunt importeren in Silvasoft. Dit scheelt u namelijk een hoop werk bij het overtypen van deze producten. Vindt u het toch lastig en heeft u liever dat wij u hier verder mee assisteren? Kijk dan eens voor meer informatie over de gratis overstapservice.

Producten importeren

U kunt uw producten op twee plaatsen binnen Silvasoft importeren:

1. Ga in het menu naar Producten > Instellingen > Producten importeren. Klik op de blauwe knop ‘Open productimport’, of
  2. Ga in het menu Beheer > Importmogelijkheden > Import van producten. Klik op de blauwe knop ‘Open import’.

Vervolgens moet u het format downloaden waarin u alle producten kunt gaan plaatsen. Lees de instructies van dit format goed door! Dit is belangrijk voor een juiste import.

In het tweede tabblad van dit bestand (tabblad Producten) kunt u alle gegevens plaatsen. Zodra u alle producten inclusief gegevens heeft ingevuld volgens de instructies uit het format, kunt u het bestand opslaan op uw computer.

Daarna kunt u het bestand uploaden door te klikken op de blauwe knop ‘Selecteer bestand’. Vervolgens klikt u op de blauwe knop ‘Importeer en ga naar controle’.

Nu wordt het bestand uitgelezen door Silvasoft. Dit kan even duren. Na het uitlezen komt u terecht in: ‘Stap 3: Controleer de import’. Lees hier goed alle tekst en klik vervolgens op ‘Importeer’, ‘Importeer en synchroniseer’ of ‘Gehele import annuleren’. Dit laatste doet u als u in tabblad 3 ‘Records met foutmelding(en)’ regels met fouten ziet staan. Los deze fouten eerst op in het format en doe dan de import opnieuw.

Import bestand

Zoals reeds besproken dient u voor de import van uw producten een format te downloaden. U kunt deze in Silvasoft terugvinden onder Beheer > Importmogelijkheden.